چند وقتی است تغییرات خاصی در طراحی مک بوک ایر مشاهده نمیکنیم و تغییرات صورت گرفته در مدلهای 11 و 13 اینچی 2014 نیز خیلی جدی نیست.
مدل فعلی مک بوک ایر از پردازنده core i5 با فرکانس کاری 4/1 گیگاهرتز استفاده میکند که در نمونه 2013 فرکانس پردازنده 3/1 گیگاهرتز بود. اما نکته جالب توجه اینجاست که مدل 6/11 اینچی با 100 دلار کاهش قیمت از 899 دلار در امریکا و 749 یورو در انگلستان فروخته میشود، در حالی که قیمت مدل 13 اینچی جدید به 999 دلار و 849 یورو رسیده است.
طی بررسیهای ما از نسخه 2014 متوجه شدیم که میزان عملکرد کمی بهتر شده است. البته شاهد نتایج متفاوت در دستگاههای مختلف بودیم که میتواند به دلیل استفاده از SSDهای شرکتهای گوناگون در انواع مدلهای ایر باشد ولی این مسئله در مورد CPU کمی فرق میکرد.
با اینکه کاهش قیمت یک امتیاز مثبت محسوب میشود ولی کمبود بهبودهای عملکردی و سختافزاری قابل توجه و طراحی تکراری ایر سسب شده است تا نسبت به مدل 2013 تفاوت چندانی را شاهد نباشیم و امتیازات ما نیز همچون مدل قبلی باشد. هر دو مدل 11 و 13 اینچی مک بوک ایر همچنان از بهترین لپ تاپهای دنیا هستند ولی نمیتوانند برای افرادی که به دنبال تغییرات جدید هستند راضی کننده باشند.
پردازنده این دستگاه نیز مانند مدل سال قبل اینتل Haswell با گرافیک HD5000 است که همچنان خبری از GPU به کار رفته در مدل 15 اینچ مک بوک پرو با صفحه رتینا نیست. اما با استفاده از سرویسهای مخصوص بازی مانند Steam و Ea Origin که با سیستم عامل مک سازگاری دارند میتوان نسبت به وضعیت بازی روی OS X امیدوار بود.
در مدل 2013 ایر، شاهد اضافه شدن استاندارد جدید شبکه بیسیم 802.11ac بودیم که مانند AirPort Extreme و AirPort Time Capsule با روترهای وایرلس فعلی مشکل دارد و کند کار میکند. اگر یک روتر قدمی در اختیار دارید باید بدانید که با مشکل روبرو خواهید شد.
باتری این دستگاه شاید کماکان یکی از امیدوارکننده ترین قسمتهای باشد که با توجه به کاهش قیمت 100 دلاری بعد از دو سال باعث شده باشد بر خلاف نداشتن طراحی جدید، باز هم مک بوک ایر جزو مفیدترین لپ تاپهای دنیا باشد.
طراحی و امکانات
ضخامت هر دو مدل 11 و 13 اینچی همچنان یکسان است و در محدوده 11/0 تا 68/0 اینچ قرار میگیرد در حالی که رقبایی چون سونی وایو پرو هم سبک تر و هم باریک تر شده است. به نظر میرسد ضخامت مدل 13 اینچی منطقی تر باشد.
بدنه آلومینیومی ایر آنقدر محکم است که با خیال راحت میتوانید آن را داخل کیف بیندازید و بدون کاور مخصوص هر جا که خواستید حمل کنید و شاید این برتری نسبت به بدنه فیبر کربنی سونی وایو پرو مشهود باشد. صفحه کلید با نور پس زمینه و تاچ پد نیز مانند مدل قبلی طراحی شده و همه چیز به صورت استاندارد باقی مانده است. بسیاری از مدلهای تولید شده توسط رقبا سعی در استفاده از تاچ پدهای بزرگتر با امکان پشتیبانی بهتر از ژستهای حرکتی چند لمسی داشتهاند.
دیدن توسعه رابط کاربری اپل در مقابل ویندوز 8 واقعا لذت بخش تر است. در این رابط سعی شده است مفهوم کلی کار با سیستم عامل کامپیوتر تغییر پیدا کند و این موضوع در به روز رسانی OS X Mavericks نیز رعایت شده است. برای جابجایی بین پنجرهها و برنامه میتوانید از ژستهای حرکتی 3 یا 4 انگشتی روی ترک پد استفاده کنید که شاید تجربه خوبی باشد.
برخلاف مدل 11 اینچ مک بوک ایر، صفحه نمایش مدل 13 اینچی نسبت 16 به 9 را ندارد. همچنین این صفحه دارای شیشه لب به لب روی یک قاب سیاه رنگ نیست که در مدل مک بوک پرو وجود دارد و به جای آن از همان نمونه قبلی با قاب نقرهای ضخیم استفاده شده است.
اما در طرف مثبت، این صفحه نمایش دارای کیفیت 900*1440 پیکسل است که نسبت به کیفیت 768*1366 پیکسلی لپ تاپهای 13 اینچی کمی بهتر است. گرچه مدلهای رقیب خیلی زود به سمت 900*1600 و 1080*1920 پیکسل در حال حرکت هستند.
اتصالات، عملکرد و باتری
خروجیها و اتصالات نیز نسبت به مدل 2013 مک بوک ایر تغییری نداشتهاند. 2 پورت USB 3.0 و یک پورت تاندربولت و خروجیهای لوازم جانبی و تصویر در اختیار شماست. شبکه بیسیم 802.11ac با سختافزار مخصوص اپل به خوبی کار میکند ولی با روترهای 802.11n مشکل دارد.
مدلهای جدید باز مشابه گذشته از هارد جامد 128 گیگابایت در کنار رم 4 گیگابایتی استفاده میکنند. تفاوتهای تست ما در مدل 2014 نسبت به نمونه 2013 مک بوک ایر واقعا ناچیز بود. با اینکه شاهد پیشرفتهایی در عملکرد هستیم که به دلیل سرعت کلاک پردازنده است، اما واقعا نکته قابل توجهی وجود ندارد که بخواهیم به آن اشاره کنیم. برای کاربران دائمی مک بوک که میخواهند از جستجو در اینترنت، شبکههای اجتماعی، تماشای ویدئوهای HD، و موارد دیگر لذت ببرند باید بگوییم که مدلهای جدید مک بوک ایر به اندازه کافی قدرتمند هستند.
تراشه گرافیکی مجتمع HD5000 اینتل نمیتواند از پس بازیهای سنگین بر بیاید، اما میتواند بازیهایی در حد Tomb Rider جدید را روی تنظیمات متوسط با نرخ فریم 6/17 در ثانیه اجرا کند. البته شاید با کمی دستکاری بتوان بازیهایی در سطح پورتال 2 را نیز اجرا کرد.
شارژدهی باتری مک بوک ایر در هر دو مدل 11 و 13 اینچی فوق العادست که در نمونه 13 اینچی 2014 به عنوان مثال میتوان تا 16 ساعت و 26 دقیقه به طور مداوم با دستگاه کار کرد. البته تحت شرایط مختلف این زمان کم و زیاد میشود ولی باز هم نسبت به لپ تاپهای دیگر کاملا برتری دارد.
سخن پایانی
طراحی بدون تغییر و ثابت و عدم حضور قابلیتهای جذاب و جدید (صفحه نمایش لمسی، صفحه نمایش با کیفیت و NFC) از جمله مواردی است که تصمیم گیری درباره مک بوک ایر جدید و ارتقای نسخههای قبلی به مدلهای فعلی را سخت میکند.
ولی کاهش قیمت 100 دلاری، بهبود عملکرد و باتری آن سبب میشود باز هم جزو انتخابهای ما باشد و شاید رقیبی پیدا نشود که ناکارامدی این دستگاه را اثبات کند.
ارتقای CPU در مدل مک بوک ایر 13 اینچ باعث بهبود عملکرد شده است.
کیفیت ساخت ترکپد چند لمسی آن همچنان بی نظیر است و حتی نسبت به قبل بهتر هم شده است.
مدل 13 اینچ مک بوک ایر با 100 دلار کاهش نسبت به مدل قبلی به 999 دلار رسیده است.
جای خالی قابلیتهای جدید مانند صفحه نمایش لمسی و با کیفیت بالا همچنان احساس میشود.
رقابت اولترابوک در حال حاضر روی طراحی است.
اگر طی دو سال گذشته یک مک بوک ایر برای خود خریدهاید هیچ نیازی نیست تا آن را به نسخه جدید ارتقا دهید، اما اضافه شدن قابلیتها و امکانات جدید و پیشرفتهای سختافزاری سبب شده است تا مدل جدید جذاب تر باشد.
تاکنون دیدگاهی ارسال نشده است
مطالب شما نیاز است به تایید مدیران برسد